• SJ-Solutions_Custom.jpg

H1 uit bij VC Allvo

vrijdag 09 oktober 2020
Geschreven door communicatie
Afbeelding1Met de overwinning tegen Unicornis nog in gedachte, mocht H1 afgelopen week vol goede moed aantreden tegen VC Allvo uit Almere. Zaterdagavond 18:00 stond de wedstrijd gepland. De meeste diëtisten zullen het met ons eens zijn dat dit geen ideale speeltijd is. Maar zo flexibel dat we zijn, stonden we netjes om 17:30 op het veld voor de warming-up. Uiteraard in een lege sporthal met een dichte kantine zoals het RIVM dat graag ziet.

De eerste set bleek voor ons vooral nog als verlenging van de warming-up te dienen. Het kenmerkte zich door veel fouten en we liepen al snel achter de feiten aan. Ideaal natuurlijk voor een tegenstander dat blijkbaar amper een warming-up nodig heeft. VC Allvo wist vanaf het begin het niveau te halen en pakte daarmee de eerste set met 25 -18.

Iedereen die wel eens vaker op zaterdagavond om 18:00 in Almere, in een lege sporthal, met een dichte kantine heeft gespeeld zal het met ons eens zijn dat een verlies dan extra zwaar weegt. Zo’n eerste verloren set was dan ook een flinke wake-up call en na de nodige woorden van Ton stapte er een strijdlustig zestal binnen de lijnen. Met een aantal harde klappen aan het net en goed verdedigend werk in het achterveld wisten we de tweede set met 25-20 naar ons toe te trekken.

Zo’n set vol strijd kost natuurlijk de nodig energie en het niveau werd wisselvallig. Beide teams wisten hier en daar series neer te zetten waardoor de set eindigde in een spannende ontknoping. Zoals bij Unicornus al eerder gedemonstreerd konden we de set gelukkig met 26-24 in het voordeel van Switch laten noteren.

In de vierde bleek uiteindelijk de tactische beslissing van de tegenstander om de wedstrijd rond etenstijd te spelen toch zijn werk te gaan doen. Het energielevel daalde verder en we begonnen al snel met een flinke 10-3 achterstand. Vechtlust was er echter nog wel. Dit was ook merkbaar aan de overkant waarbij paniek en frustratie begon toe te slaan. Hiervoor kregen de heren uit Almere dan ook nog even 2 gele kaarten cadeau van de arbitrage. Toch bleek het gat te groot om de stand nog recht te trekken. VC Allvo wist hiermee een vijfde set af te dwingen na een stand 25-20 in het voordeel van de thuisploeg.

In de vijfde set moesten beide partijen het onderste uit de kan halen. VC Allvo bleek hiertoe het meest in staat en wist de set met 15-13 naar zich toe te trekken. Tot nu toe lijkt het spelen van een uitwedstrijd nog niet ons sterkste punt. Aankomende wedstrijd spelen we gelukkig weer in eigen huis waarbij de buren uit Amersfoort op bezoek komen.