• Pon_Dealer_Groep_Custom.png
  • Morelisse_Custom.png

H1 vs Unicornus

woensdag 30 september 2020
spelersGezien de kleding is het dit seizoen duidelijk dat er een echte professionaliseringsslag is gemaakt bij Switch Hooglanderveen, maar ook andere faciliteiten zijn van de buiten categorie dit seizoen. De wedstrijdvoorbespreking doen we tegenwoordig in stijl, een zaaltje met een whiteboard in plaats van een kleedkamer. Daarin bleken 11(!) spelers + een trainer te passen. Enige smetje was dat Ton het whiteboard niet gebruikte om nog een keer het verdedigingssysteem uit te tekenen, dat had het helemaal afgemaakt.

Ten opzichte van vorige week kon H1 ditmaal wel beschikken over de captain van het achterveld, de man die sneller duikt dan zijn schaduw; Bernd. Daarnaast sloot ook onze aanwinst op het midden aan, Thomas M. Een voltallige selectie dus, een unicum in deze barre tijden.

Set 1 verliep vervolgens best soepel, we startten goed en speelden solide. De pass, vorige week door omstandigheden wat minder, was stabiel te noemen. Op het midden was goed te zien wat een beetje concurrentie met een mens doet. Scorend waren we echter nog niet allemaal wakker, met als gevolg dat het toch nog even spannend werd. Gelukkig waren we op tijd bij de les en ging de eerste set naar Switch: 25-22.

Vervolgens werd er gelachen, zei Ton een en ander dat direct weer werd vergeten, en stonden we 6-0 achter in set 2. Dat zou je enigszins hopeloos kunnen noemen, ware het niet dat we ook heel snel weer gelijk stonden. We bleven redelijk spelen, al kwam af en toe pijnlijk aan het licht dat het ‘nieuwe’ verdedigingssysteem er nog niet helemaal lekker in zat. Gelukkig bleef Ton ons daar gedurende de hele wedstrijd op wijzen en nam iedereen zijn aanwijzingen dankbaar in ontvangst. Tegen het einde van set 2 liep Unicornus toch weer weg, en werd de set verloren 22-25.

Naar goed gebruik startten we in set 3 weer met zo’n 4 punten achterstand. We zagen ook wel in dat dit wedstrijd alleen maar ten goede kwam. Gedurende de set keerde we dit soepel om en we liepen lekker door richting de 25. De motor stokte alleen een klein beetje bij de 23, Dennis moest eerste hulp komen verlenen, en de gasten kwamen op setpoint. Gelukkig stokte daar de motor van Unicornus en wonnen we alsnog deze set: 26-24

Set 4 was eigenlijk een kopie van set 3. We startten weer slecht, werden weer de bovenliggende partij en maakte het toch nog spannend op het eind. Ook de arbitrage was zo vriendelijk daaraan bij te dragen. Zodoende kwam Unicornus weer tot de 24 voor we het genoeg vonden. 26-24

Een belangrijke 3-1 overwinning, en aankomende dinsdag redenen genoeg om naar de training te komen. Wat wil een mens nog meer? Hopelijk mogen we aankomende zaterdag naar Almere afreizen voor de volgende wedstrijd