H1 vs VV Amsterdam

maandag 18 november 2019
Afgelopen vrijdag was het weer een thuiswedstrijd van Heren 1 nu moesten we het opnemen tegen de nummer 2 van de competitie VV Amsterdam. Vooraf werd door de coach een tactische wijziging doorgevoerd. Hierdoor mocht Bernd zijn seizoensdebuut maken in Heren 1 als Libero wel te verstaan.

We begonnen niet scherp aan de eerste set. VV Amsterdam had een ijzersterk blok, wist elke bal te verdedigen en maakte weinig fouten. Aan onze kant lukte dat niet waardoor we afstevende op een dramatische setstand. Dit draaide om toen Thomas met zijn service de hele pass-lijn van de tegenstander weg sloeg. Dit kwam net te laat en de set werd het uiteindelijk toch nog 22-25 verloren.

Vol goede moet werd er begonnen aan de 2e set. Op onze eigen service wisten we niet te scoren iets wat VV Amsterdam vervolgens 8 keer achter elkaar wel deed 0-9. Dit was direct het dieptepunt van de wedstrijd. De energie was eruit en het team leek uit elkaar te vallen. Ook de coach zag dat het zo niet verder kon en greep in waardoor er een ander spelletje gespeeld kon worden. En dit niet geheel zonder succes. Oke de set werd niet gewonnen 23-25, maar er stond weer een team in het veld. Er werd weer gevochten, de ballen werden van de grond gehaald en de rally's vielen onze kant op.

Met de teruggevonden vechtlust werd er begonnen aan de 3e set. Ook hier kende we weer een valse start. Het lijkt er wel bij te horen in bij heren 1. Gelukkig konden we ons herpakken en hoe. Bij VV Amsterdam begonnen ze inmiddels aardig te mopperen onderling, tegen de scheids en tegen ons. Wij lieten ons daar niet door afleiden. Onze nieuwe libero deed waarvoor hij is gekomen en hierdoor konden onze aanvallers echt in stelling worden gebracht. Het eerder ijzersterke blok van VV Amsterdam was niet meer bij machten was om onze aanvallers af te blokken. Eindelijk viel alles op zijn plek: 25-21

Vol goede moed werd er begonnen aan de 4e set. Het was een gelijk opgaande strijd mooie punten werden afgewisseld met diverse servicefouten en punten die wij al bijna telden werden door VV Amsterdam toch nog verdedigd. Tot 20-20 kon niemand het verschil maken. Helaas voor ons had VV Amsterdam 1 speler die dat daarna ineens wel weer kon en ging de set verloren 20-25.