Dames 1 laat van zich horen

zondag 03 februari 2019
Geschreven door communicatie
Het seizoen is inmiddels vijftien wedstrijden oud en in de tussentijd heeft Dames 1 een ware metamorfose ondergaan en geniet van haar eigen spel. Tijd voor een update!

Wat een heerlijke flow hebben we te pakken! De afstemming loopt soepel in de pass en verdediging waardoor de zussen Goudzwaard soms onbezweet de wedstrijd uitspelen... Zij verdelen naar hartenlust het spel aan het net, waardoor de tegenstander regelmatig in z'n uppie probeert onze aanvallers te blokkeren. Voeg daar de passie en lol van ons hele team aan toe en de flow is gevonden.
Doelstelling dit weekend was winnen van koppositie-concurrent Forza, en lang verhaal kort: dat deden we overtuigend met 4-0! Waren we de vorige keer toch enigszins nerveus, nu hadden we er vooral heel veel zin in. Helemaal briljant liep het niet tot 14-20 in de eerste set, maar toen vonden we ons ritme en gaven nog maar 1 punt weg die set. De service maakte de passers van Forza onzeker, onder iedere aanval zat een arm van ons en waar wij lol hadden keken zij steeds minder blij.

Een service-serie kan een aantal 'oorzaken' hebben, maar werkt meestal het beste in combinaties: een moeilijke geplaatste service, dreigende blokkering, geïnspireerde verdediging en daarna een knal over het net. Waar een van deze componenten niet 100% werkte, deden de anderen het wel: Joanne, Marjanne, Josine, Lisette, Iris, Annemiek en Janneke hadden allemaal zo'n serie.

In superlatieven kunnen we verder uitweiden over deze wedstrijd, vraag een willekeurig teamlid en "We zijn zo blij! Zo blij!". We zijn vooral ook heel erg blij met alle support op de tribune en daarbuiten: aanmoedigingen, filmpjes, foto's, insta-stories, app-jes!

Vrijdag weer? 19u30 tegen VV Utrecht in De Dissel!

Aantal fun facts:
  • We startten het seizoen met negen speelsters en Michiel.
  • We zijn nu met tien speelsters, twee zwangeren en Michiel.
  • De 'zwanger-kaarten' voor dit seizoen zijn daarmee op!
  • We spelen regelmatig met jeugd:
    • Roos (MA1) is onze vaste inval-midden en maakt met haar linkerarm menig blokkeerder wanhopig.
    • Vorige week debuteerde Meru (MB1) (13 jaar!), scoorde een punt en speelde fantastisch.
    • Lauke (MA1) helpt ons heel fijn als diagonaal.
    • Eva (MB1) viel ongelukkig en moest haar wedstrijd-debuut uitstellen, maar dat gaat zeker nog komen.
  • Het drie passer-loper systeem kon gelukkig weer in de kast
  • We hebben een cultuurbewaker
  • Volg ons op insta: https://www.instagram.com/d1switch/