MC1 Kampioen!!!

Scherp als leeuwinnen
Als hongerige leeuwinnen betraden Maud, Seline, Madelief, Vera, Femke en Ginger de arena. Esmee en Suzette begonnen met de opdracht: kelen schor zingen en klaarstaan om in te vallen. De eerste set lieten de dames gelijk zien dat er niets te halen viel voor die meiden uit Leersum. Alle stukjes vielen in elkaar: er werd gestreden, geen bal zou op de grond bij Switch eindigen! Van de vorige confrontatie wisten ze nog dat de Volleerdames graag ballen mogen prikken (3-1 verloren). Volleer had nu geen kans, elke bal werd door C1 verdedigd, goed gepast en de aanvallers konden zich uitleven op de set-ups van Maud en Vera. Er werd scherp geblokt en tel daar geweldige serves bij op; dan is de uitslag 25-10 een logisch gevolg…

De tweede set mochten Esmee en Suzette hun kunsten vertonen. En dat deden ze. Esmee verbeet de pijn in haar schouder en stond bij het net haar ‘mannetje’. Ook Suzette liet zien dat ze geen spanning kende en bleef aanvallen. Mooie reddingen van Vera, iedereen stond op de juiste plek te verdedigen: de dames in geel wisten het gewoon niet meer! Elke bal die zij over het net speelden werd opgepakt en in de handen van de spelverdeelster gespeeld. Een duidelijke overwinning met 25-18.

Spanning, sensatie en climax
De derde en belangrijkste set diende zich aan. Spanning alom! Want: als we die konden binnenhalen, was het kampioenschap een feit! Oei… dan komen er opeens andere krachten tevoorschijn, of juist niet. Nu werd het menens! Foutjes, twijfel en alles tussen de oren. Het zou toch niet? Switch kwam met 16-12 achter te staan door onnodige fouten en stress. Serveren was lastig voor Esmee (door haar schouder) en dus ging Ginger erin voor de opslag van Esmee. Hats! Zomaar pardoes drie punten op rij 16-15. Volleer slaat een opslag in het net. 17-16 voor. De flow kwam er weer in en de meiden geloofden er weer in. Madelief met een goede servesbeurt. Seline legde de ballen neer waar ze horen: diep in de hoeken aan de andere kant van het net, hart van zes. Ginger viel nog een keer in om haar opslag kunsten te vertonen. Bam! Weer 3 punten. 21-18 voor… dit kon niet fout meer gaan, toch? En dat ging het ook niet, het team uit Leersum had het niet meer en kon duidelijk de spanning niet aan. Het maakte te veel fouten. 25-20… Meisjes C1 van Switch KAMPIOEN 1e klasse NeVoBo.

Het onmogelijke werd mogelijk, wat een eindsprint! En wat verdiend, de meiden hebben dit jaar ongelofelijke stappen gemaakt en laten zien dat ze willen leren en kunnen knokken. Coach en trainer gaf bijna licht van trots!

O ja: er werd ook nog een vierde set gespeeld. Het enige vermeldingswaarde is dat duidelijk werd hoe de coach invloed heeft. In de vierde set, die er niet meer toe doet, mag je dus alles proberen en fouten maken. Femke, die op de trainingen gewoon bovenhands kon serveren, kreeg na een discussie met haar coach de
opdracht bovenhands op te slaan. Jammer ?… Tsja, die vierde set verloren we.

Enorm bedankt!
Bedankt fanatieke en leuke ouders, opa en oma’s en alle andere supporters. Dennis bedankt voor de om-de-maandag-trainingen. Scheidsrechters die er waren: bedankt. Switch bedankt! En last but not least, meiden bedankt voor een zeer leuk seizoen, wat was dat snel voorbij.

Frits Muller, trotse coach en trainer in hart en nieren