Jeugd en mini’s

De mini’s spelen competitie volgens het ‘Circulatie Mini Volleybal’ [CMV] . Dit systeem bestaat uit de niveau’s 1 t/m 6, beginnend bij niveau 1. Bij elk niveau wordt er meer volleybaltechniek van de speler verwacht. Het laagste niveau is het makkelijkst, de bal mag bijvoorbeeld nog gegooid en gevangen worden. Op deze manier leer je wel al de tactieken en posities van het volleyballen, zonder dat de moeilijke baltechniek in de weg staat. Met elk niveau wordt het spel een stapje moeilijker, en worden er steeds meer ‘echte’ volleybaltechnieken ingevoerd. Er moet bijvoorbeeld onderhands geserveerd worden, of de eerste bal moet onderhands opgevangen worden, etc. Voor dit circulatievolleybal worden ook toernooien georganiseerd, zodat je ook echt wedstrijden kunt spelen. Eind 2009 heeft de Nevobo het concept van circulatie mini-volleybal omgedoopt tot ‘Cool Moves Volley’,  en er tevens een eigen website voor gelanceerd: www.coolmovesvolley.nl.
De mini’s spelen mee in de CMV competitie die door AVV Keistad wordt georganiseerd. Uitslagen en standen zijn te vinden via de link “uitslagen en standen” die u kunt vinden op de teampagina. De wedstrijden van de mini’s zijn op zaterdagochtend in sporthal Midland te Amersfoort en de Spleasure hal in Soest en worden ingedeeld door de Nevobo. Ieder team speelt in eigen niveau 2 wedstrijdjes van 2 x 10 minuten.
Van “mini”-ouders wordt verwacht dat zij meedraaien in een rouleersysteem voor het rijden van en naar de sporthal. Ieder krijgt voor aanvang van de wedstrijden (seizoen) een schema van de jeugdcommissie. Indien een ouder verhinderd is, dient er onderling te worden geruild. Een lijst met telefoonnummers en e-mail zal worden bijgevoegd.
Ieder team heeft een contactpersoon. De contactpersoon is het aanspreekpunt van de jeugdcommissie voor het team; de jeugdcommissie informeert de contactpersoon over wedstrijdwijzigingen, toernooien, activiteiten enz. De contactpersoon kan ook de coach zijn van het team, maar dat kan ook een andere ouder zijn. Voor kinderen is het prettig één aanspreekpunt te hebben tijdens de wedstrijden. Lukt het niet een vaste coach te krijgen voor het team, dan moeten ouders per toerbeurt het team begeleiden.
De coach begeleidt de kinderen van en naar de sporthal, vult het wedstrijdformulier in (voor etiketten wordt gezorgd door de jeugdcommissie), coacht de kinderen tijdens de wedstrijd en moet een wedstrijd fluiten.
De laatste training voor aanvang van de competitie is het mogelijk voor ouders om mee te doen om de spelregels van het betreffende niveau te leren.
Voor de jeugd vanaf 12 jaar geen ‘Cool Moves Volley’, maar jeugvolleybal waarbij de spelregels bijna gelijk zijn met de senioren
Voor meer informatie voor mini’s of jeugd kunt u contact opnemen met de jeugdcommisie op de contactpagina.
 
Afspraken tijdens de training
Om de trainingen zo goed en veilig mogelijk te gebruiken maken de Switchtrainers de
volgende trainingsafspraken met de teams:
  1. Je bent 5 minuten vóór de start van de training in volleybalkleren aanwezig in de kleedkamer.
  2. Je draagt geen sieraden tijdens wedstrijden en trainingen, dit om blessures te voorkomen.
  3. Je traint op zaalsportschoenen, die niet buiten gedragen worden! Dit voorkomt zand op de vloer, waar je – als je duikt- van die lelijke schaafplekken van krijgt.
  4. Je zegt ruim vóór de training / wedstrijd bij de trainer /coach af, als je niet kunt (dus niet via een teamgenoot tijdens de training / wedstrijd).
  5. Als de trainer /coach spreekt, zijn de spelers stil en liggen de ballen in de ballenkar.