• MORELISSE.png
 • KLIMAATMISSIE.png
 • PONDEALERGROEP.png
 • DEVRIES.png
 • AFAS.png
 • INNOVEX.png
 • DORPSSLAGERIJ.png
 • MARCUSINTERIEUR.png
 • JUMBO.png
 • JS-SOLUTIONS.png
 • DISSEL.png
 • FITNESS365.png
 • DEPAREL.png

Volleybalvereniging Switch roept gemeente(raad) Amersfoort op tot snelle besluitvorming voor extra sportzaalcapaciteit Vathorst

dinsdag 04 mei 2021

GemeenteAmersfoortAftreden wethouder Buijtelaar dreigt reële oplossing voor duurzame sportaccommodatie in Laakse Tuinen verder onder druk te zetten

Volleybalvereniging Switch Hooglanderveen maakt zich grote zorgen over de toekomt van haar vereniging. De club praat al jaren met sportvastgoedbeheerder SRO en de gemeente over een duurzame huisvestingsoplossing waar de club verder kan groeien. Met een nieuw te bouwen sportzaal in de Laakse Tuinen leek dit voorjaar eindelijk een mogelijke kans voorbij te komen. Door de geplande sportzaaltjes bij de nieuw te bouwen basisscholen DOK12 en Boulevard410 te upgraden voor zaalsporten, zou dit complex een multifunctionele sportfunctie kunnen krijgen. Echter, de architect begint deze zomer met de tekeningen voor het nieuw te bouwen scholencomplex en Switch wacht nog op een uitspraak van de gemeente.


Haast geboden om ‘win-win’ situatie te bereiken

Half april maande de sportclub wethouder Hans Buijtelaar al om haast te maken met een principe besluit. Opdrachtgever van de nieuw te bouwen scholen met sportzalen, KPOA, en Volleybalvereniging Switch Hooglanderveen staan positief tegenover een verdere verkenning voor het ontwikkelen van een duurzame sportaccommodatie. Een locatie die zowel voor de scholen als een ambitieuze vereniging als Switch geschikt is, zou een uitgelezen ‘win-win’ situatie opleveren. Investeringen zouden kostenefficiënt gecombineerd kunnen worden als de gemeente bereid is een grotere zaal te realiseren, dan in het huidige programma van eisen. Echter, een aangepast programma van eisen moet voor augustus dit jaar gereed zijn, wanneer de architect start met het ontwerp.

Sportvastgoedonderzoek, met voorspelbare uitkomst, weer vertraagd
De gemeente Amersfoort stelt zich al enige tijd op het standpunt dat voordat er een beslissing kan worden genomen, eerst het sportvastgoed onderzoek afgerond moet worden. Dit onderzoek zou vorig jaar al plaats vinden, maar de uitkomsten hiervan stonden nu gepland voor april/mei. Tot op heden is het onderzoek nog niet gestart en is onbekend wanneer het definitieve rapport opgeleverd wordt. De verwachting nu is al wel dat dit onderzoek volgens ingewijden een tekort aan zaalcapaciteit in Amersfoort Noord/ Vathorst gaat aantonen.

Oproep aan de gemeenteraad in Amersfoort
Voor volleybalvereniging Switch is het onbegrijpelijk en onverteerbaar dat door een verzuilde manier van werken binnen de gemeente deze kans nu alsnog voorbij lijkt te laten gaan. Met het plotselinge vertrek van wethouder Buijtelaar is een positieve beslissing op korte termijn nog verder weg geraakt. De volleybalvereniging roept daarom de gemeenteraad van Amersfoort op er bij het college op aan te dringen de huisvestingsproblematiek nu met hoge urgentie te behandelen om geen kansen voor de toekomst te missen. Switch heeft behoefte aan snelle duidelijkheid. Niet alleen voor de toekomst van de vereniging, maar ook voor de vele vrijwilligers die zich met hart en ziel voor de club inzetten. En natuurlijk voor NOC*NSF en Rabobank, die ons met geld en expertise ondersteunen als de club stappen vooruitzet en er voor de vereniging een toekomst kan worden geboden met een duurzame huisvestingsoplossing.

Delen: