• Makelaardij_de_parel_Custom.jpg
  • AFAS_Custom.png
  • Marcus_Interieur_Custom.jpg
  • De_Dissel_Custom.jpg
  • Klimaat_missie_nederland_Custom.png
  • De_Vries_Custom.png
  • Pon_Dealer_Groep_Custom.png
  • Morelisse_Custom.png
  • Innovex_Custom.png
  • Fitness365_Custom.png
  • SJ-Solutions_Custom.jpg

Ton van der Wösten nieuwe trainer Heren 1

dinsdag 21 april 2020

Ton van der WöstenTon van der Wösten nieuwe trainer en coach Heren 1 vanaf seizoen 2020-2021

Volleybaltrainer Ton van der Wösten volgt met ingang van seizoen 2020-2021 Bertus Pol op als trainer en coach van de Heren 1. Van der Wösten is een bekende en ervaren volleybaltrainer uit de regio. De technische commissie en het bestuur van Switch zijn erg blij met de komst van Ton naar Switch. Hij gaat niet alleen Heren 1 trainen, maar zal ook de trainers van Switch ondersteunen. Daarvoor brengt hij jarenlange ervaring mee.

Echte volleybalfanaat
De pensionado speelde zelf ruim dertig jaar op verschillende (hoge) niveaus. Tot het abrupte einde van deze volleybalcompetitie trainde hij de heren van OMS in Putten. Van der Wösten kent de regio goed, want hij was eerder trainer van herenteams van o.a. Keistad en Forza. Als echte volleyballiefhebber is hij ook examinator bij de Nederlandse Volleybalbond.

Speerpunt: het tactische spel
De trainingen van Van der Wösten staan bekend om de drie pijlers prestatie, arbeid en plezier (PAP!). “Ik vind het belangrijk dat spelers blijven leren en hard werken het veld, maar ook dat ze samen plezier hebben tijdens het spel.” Zijn doel is om het foutenpercentage omlaag te brengen. Van der Wösten: “Dat heeft ook met tactiek te maken. Ik verwacht het team daarbij te kunnen helpen, er zit genoeg energie in.” Fijne bijkomstigheid: de thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond in De Dissel; zo kan de kersverse Switchtrainer op zaterdag ‘gewoon opa’ zijn.

Team zoekt spelers
In de afgelopen drie jaar heeft Switch zich bewezen als stabiele middenmoter in de derde divisie, die het de topploegen zeker moeilijk kan maken. Op de thuisavonden kan het team dan ook rekenen op een vaste schare trouwe supporters. Helaas is het team door werk en blessures wat uitgedund. Het H1-team heeft daarom een middenspeler nodig. Ook voor andere spelposities als diagonaal en/of passerloper is plek. Switch verwelkomt graag zowel ervaren spelers of jongere spelers die toe zijn aan een volgende stap in hun volleybalcarrière en het spel op tactisch hoog niveau willen spelen. Interesse? Mail naar .

Afscheid van Bertus Pol
Bertus Pol trainde het H1-team pas een jaar. Pol stak jarenlang veel tijd en energie in volleybal, en merkte hij dat dit hem nu meer energie kostte dan opleverde. Het was dus tijd om met ‘trainerspensioen’ te gaan en om op tribunes te gaan genieten van wedstrijden.

Delen: