Het mooiste beachvolleybaltoernooi in Amersfoort meets Eredivisie Beach Nederland!

Switch Beach x Beachweek Amersfoort 2024

Voor het 6e jaar organiseren we op een tijdelijk strand een prachtig en sportief beachvolleybaltoernooi. Dit jaar belooft een speciale editie te worden: we organiseren het samen met Eredivisie Beach Nederland! Tijdens Beachweek Amersfoort organiseert volleybalvereniging Switch samen met de gemeente Amersfoort, NEVOBO, Sportworx en Sportivate allerlei sportieve beach(volleybal)evenementen middenin het Hoefkwartier in Amersfoort.

IMG 20220701 172615

 

Kom genieten van de zon, het zand en natuurlijk het beachvolleyballen op allerlei niveau’s. Of je nu een doorgewinterde beachvolleyballer bent of gewoon op zoek bent naar een leuke, zomerse sportieve stranddag, bij SwitchBeach tijdens Beachweek Amersfoort zit je goed!
Met verschillende categorieën voor ervaren spelers en een toernooi voor buurtbewoners en jeugd, is er voor ieder wat wils. Ondertussen kun je genieten hoe de beste beachvolleyballers van Nederland het er vanaf brengen.

Dat betekent dat je naast de beste beachvolleyballers van Nederland je eigen skills kan laten zien (en kan afkijken). We verplaatsen daarom het tijdelijke strand dit jaar naar het Hoefkwartier.

Switch BuurtBeach – vrijdag 5 juli 2024

Op vrijdagavond 5 juli is het zand gereserveerd voor Switch BuurtBeach. Gezelligheid en sportiviteit staan centraal bij Switch BuurtBeach; volleybalervaring is niet nodig.
Het toernooi begint om 19.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Stel een team samen van minimaal 4 en maximaal 6 spelers met familie, vrienden, buren of een mix daarvan, en schrijf je in. Tijdens de wedstrijden wordt er 4 tegen 4 gespeeld. Er mogen maximaal twee competitiespelers per team meedoen en er moet minimaal 1 dame in het team zitten. Je kunt kiezen uit 2 niveau’s: Opkomend talent of Vaardig. De kosten bedragen € 25,- per team.

Switch JeugdBeach – zaterdag 6 juli 2024

Zaterdag is het strand in het Hoefkwartier gereserveerd voor de jeugd. Jongens en meisjes mogen hun skills laten zien in twee categorieën: A&B of B&C. De A&B speelt 2 tegen 2 en de B&C jeugd speelt 4 tegen 4. Het toernooi duurt van 12.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen € 10,- per team.

SwitchBeach – zondag 7 juli 2024

Op zondag zijn de meer ervaren (beach)volleyballers uit Amersfoort en omgeving welkom op het tijdelijke strand. Je kunt meedoen in verschillende categorieën (Laag/Midden/Hoog) om te strijden voor de prijzen. Het toernooi duurt van 9.00 tot 18.00 uur. De kosten bedragen € 35,- per team.

Locatie

Dit jaar organiseren we SwitchBeach dus samen met Beachweek Amersfoort. Met al die Eredivise Beachvolleyballers, extra veel velden en een festivalterrein wordt het een bijzondere editie!

We spelen daarom dit jaar niet op het Disselplein, maar in het Hoefkwartier. Niet getreurd, het is maar een kwartier fietsen, dus dan heb je de warming up deels gehad.

Het zand ligt dit jaar op de Disketteweg 10 in Amersfoort. Daar is voldoende gelegenheid om je fiets of auto te parkeren.

Laatste nieuws

Helaas kun je jouw team na 28 juni niet meer inschrijven. Maar niet getreurd, volgend jaar kun je natuurlijk wel meedoen! Noteer alvast het weekend van 4 – 6 juli 2025 in je agenda.

En dit jaar kom je meegenieten van de gezelligheid en kijken hoe de beste beachvolleyballers van Nederland het er vanaf brengen tijdens Eredivisie Beach!

Voor diegene die wel een ticket bemachtigd hebben. Begin juli (rond 3 juli) ontvang je van ons het programmaboekje per email. Dan weet je dus precies wanneer je mag spelen, tellen of ontspannen.

Wij hebben enorm veel zin in deze SwitchBeach editie tijdens Beachweek Amersfoort. Tot straks op het zand!

Met sportieve groet,

Bernd, Eva, Hilde, Marle en Yvette

Team Switch Beach